Dagens Australien

Speak aussie?

Vardag

I dag har jag: (utan inbördes ordning)
Insett att min kropp inte längre är vad den en gång var.
Räknat ut att när jag är klar med min så kallade lista på jobbet har jag knappat in drygt 11 000 registreringsnummer.
Provat jeans och givit upp.
Köpt ny mascara - och säkert blivit grundlurad av en reklam.
Köpt några få plagg och fått ångest pga min snålhet.
Fått lite mer ångest när jag räknat på hur mycket pengar det går åt till min resa.
Återupptagit mitt kaffedrickande på jobbet - babysteps...
Startat min bil för att se om den funkade. Det gjorde den knappt och jag saknar den!
Registrerat mig på resedagboken.

Ska snart bänka mig framför Idol, bra underhållning det där. Sen var det nog en australiensk dokumentär efter, borde jag kolla in!

In i dimman...

Häromkvällen kanske jag ska tillägga. I fredags rättare sagt och jag hade ganska så kul. Mycket folk ute och för en gångs skull en "lyckad" fylla gjorde ju sin sak. Den här stan kan ju glimma till ibland, men bara ibland. Det kändes som en av de där kvällarna som man hade för ganska så längesen, innan man tröttnade på det mesta. Dan efter vaknade jag ju upp relativt lycklig, insåg senare att jag nog hade alkohol kvar i blodet.

Lördagen tillbringades med mamma o pappa och vad jag vill kalla "pensionärs-aktiviteter". Lite utflykter och en massa ätandes. Först efter en baguette, (väldigt god) glass och en korv tyckte jag att det var nog. Dock inget som stoppade mig ifrån godiset på kvällen. Somnade också tidigt, som vanligt. Drömde om en person, säkert bara för att jag vet att han åker härifrån i dag. Känns lika bra det.

Mhm, ny vecka snart igen. Tillbaka till jobbet som jag verkligen älskar. Som kanske dessutom blir förlängt. Men allt jag kan tänka på nu är om min vän A är på dejt eller vart i helsiken hon håller hus...

My kangaroo

Jag och M planerar att adoptera den här som vårat husdjur, bara för att få det lite hemtrevligt i våran framtida lägenhet. Den är ju sjukt söt och säkert väldigt mjuk och gosig.
42661-70
Regnet tar aldrig slut men det gör inte alltför mycket. Lyssnar på
Justin och fantiserar om koppen med te som jag ska fixa lite senare.

Slut på koffein

Regnet öser ner utanför och allt skulle vara så mycket bättre om jag hade en kopp kaffe i ena handen. Om jag satt uppkrupen i en mjuk, stor fåtölj och nyss hade satt på en mysig kärleksrulle. Lägg sedan till en chokladkaka i den andra handen så skulle jag nog må ganska så bra.
Men nej, stuck at work. Nyss satt på "diet" av mig själv vilket betyder inget kaffe, godis eller annat onyttigt. Allt för min mages skull.

LOL?

Basshunter har tydligen valt den vackra titeln LOL <(^^,)> till sitt debutalbum. Jag är med  fram till LOL, vilket jag ändå tror några vet vad det betyder. Det som kommer efter vet jag thank god inte vad det ska stå för. Men jag tycker killen ska ha cred för att ha gjort sommarens hit. Jag erkänner, jag har lyssnat på den i nyktert tillstånd helt frivilligt. Hey, den svänger ju. Jag tror starkt på att han följer upp med en nästan lika stor hit. Typ vid jul, "Boten Anna (christmas version)".


Reselycka

Australien är bokat. Reselyckan räckte långt, ända till frukostbordet i morse. Tills jag öppnade tidningen. En söt tjej berättar att hon också ska åka dit, i november. Såna tjejer som jag slår vad om bara finns i den här stan, med pojkvän i ena handen, sin kära pappa i den andra och ett toppbetyg. Sugna på livet för allt är ju såå kul. Hon ville resa runt lite, bara göra det hon har lust med. Kul för henne. Kul att man inte kan komma ifrån allt här hemma ändå. Att man säkert kommer se kända ansikten på andra sidan jorden. Jag som vill att det här ska vara min grej, mitt äventyr. Inte något som många gör nuförtiden, tyvärr är det ju ändå så. Aja, shit the same. Hon skrev kasst i allafall. Helt platt krönika.

Jag är så bitter...

"Fan va nice alltså"

Nice saker just nu:
Vädret - för det är ganska mysigt och man kan sitta inne med gott samvete
Att hela avdelningen på jobbet är på konferens måndag-tisdag - Ingen har koll på mig och först nu inser jag vilrummets mening
Att Australien resan ska bokas - för alla ställen måste vara bättre än det här

Inte så nice saker just nu:
Mina sista hela jeans har också slitits sönder - vilket resulterar i nästa punkt...
Jag måste ge mig ut på jeansjakt - Det finns inget värre och lämnar säkert ett stort hål i plånboken!
Vädret (här med) - för sommaren känns som ett avslutat kapitel som inte blev det minsta som jag hoppats på
Min nya relativt dyra mascara är värdelös - som vanligt då
Det är hål i avgassystemet på min bil - det mullrar ganska mycket om den och blir lite för mycket raggarfeeling

Det där blev ju ingen vidare lång lista.
Tror det är läge att shejpa upp den här bloggen, eller sluta helt. Just nu är det inte särskilt underhållande läsning, ens för mig själv.


Augustiblek

Borde vara tröttare än jag känner mig. Låg och sträckläste "Jenny S" (Denise Rudberg) hela kvällen i går, den var bra som ni kanske förstår. Sådär lagom lättsam. Tröttheten kommer smyga ikapp snart. Tänker nog slå till med en kaffe snart bara därför.

Nu är allt sommaren över. I går smörjde jag nämligen in mig med brun-utan-sol för första gången sen typ juni. Accepterar att min hud inte kommer få lapa särskilt mycket mer sol, åtminstone inte om vädret fortsätter såhär. Men vem vet? Känner mig redan blek och glåmig, i augusti! Lägger mitt hopp på Australien. Jo jag ska fan ta mig dit!

Jag vill...

hem och sova. Läsa Väninnan och äta något gott och gärna onyttigt. Ta en kopp hemmabryggt kaffe på balkongen. Få de sista sommarfräknarna.
Jag vill inte sitta här.

Körde mammas och pappas bil i morse, lyckades få motorstopp endast en gång. Jag har bestämt att jag ska skaffa en riktigt jäkla snygg bil med alla finesser man kan ha när jag blir stor och rik. Det är skam att det bara är fula gubbar med 40-, 50- och 60-årskriser som för köra de snygga bilarna. Dvs. de som glider fram i en cab nu på sommaren.

Helg snart, thank god. Och eftersom jag har ett obeskrivligt hat mot Lars Winnerbäcks klämkäcka musik har jag inga planer alls. (Slopar hans konsert på fredag med andra ord.) Fått ett erbjudande om utgång, skulle kunna bli kul. Men sen kommer ju hela den här grejen med att jag mår illa så fort jag ser stadens folk ihoptryckt på dansgolvet...